CTZ algemene praktijk

Contact

Waarmee mogen wij je helpen? Of je nu komt voor de algemene, langdurige of bijzondere zorg, wij helpen je graag bij het verbeteren van jouw mondgezondheid.

Heb je een afspraak maar je moet deze verzetten? Gun een ander jouw plek en meld je tijdig af. Zo voorkom je onnodige kosten.

Heb je een andere vraag?

Blijf niet met pijnklachten rondlopen. De pijn kan dan alleen maar erger worden. Neem contact met ons op, zodat we zo snel mogelijk de pijnklacht kunnen beoordelen en indien nodig te behandelen.

Als je jezelf als patiënt uit de algemene praktijk wilt uitschrijven, dient dit altijd schriftelijk te gebeuren. Dit kan per e-mail of via onderstaand contactformulier. Je laat dan het volgende weten:

  • De reden waarom je overstapt (bijvoorbeeld verhuizing of ontevredenheid).
  • Per wanneer je overstapt (per direct of over enkele dagen of maanden).
  • De naam en het (e-mail)adres van je nieuwe tandarts. Wij zorgen er dan voor dat je nieuwe tandarts jouw patiëntdossier met eventuele röntgenopnamen ontvangt.

Indien je patiënt bent op het CBT of woont in een zorginstelling en je wilt je uitschrijven, neem dan telefonisch contact met ons op.

In de meeste gevallen krijg je een afspraakbevestiging in je mail. Mocht je de e-mail niet terug kunnen vinden, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, per e-mail (info@centrumtandzorg.nl) of je kan bellen naar 073 – 641 65 65. Wij kunnen je dan vertellen wanneer de afspraak gepland staat.

Het is helaas technisch niet mogelijk een nieuwe link toe te sturen om digitaal een afspraak in te plannen. Je kan contact met ons opnemen via het contactformulier, per e-mail (info@centrumtandzorg.nl) of je kan bellen naar 073 – 641 65 65 om een afspraak in te plannen.

Het wordt aanbevolen om kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar mee te nemen naar de tandarts. Dit is vooral belangrijk omdat de tandarts op deze manier eventuele problemen in een vroeg stadium kan opsporen en behandelen voordat ze ernstiger worden. Bovendien kan een bezoek aan de tandarts op jonge leeftijd helpen om het kind vertrouwd te maken met de tandartspraktijk en kan het helpen om eventuele angst voor tandheelkundige behandelingen in de toekomst te verminderen.

Vanaf de leeftijd van 2 jaar is het aan te raden om regelmatig een controle afspraak te maken bij de tandarts, minimaal twee keer per jaar. Natuurlijk kunnen de specifieke aanbevelingen variëren afhankelijk van de mondgezondheid van het kind, dus het is het beste om advies te vragen aan de tandarts.

Een verzoek om uitschrijving kan alleen schriftelijk. Dit kan per e-mail naar info@centrumtandzorg.nl of via het contactformulier op deze pagina. Welke informatie hebben we nodig om je verzoek tot uitschrijving te kunnen verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Gegevens van de nieuwe tandartspraktijk, zodat wij jouw patiëntdossier aan je nieuwe tandarts kunnen overdragen via een beveiligde mail.
  • Reden van uitschrijving. Dit is niet verplicht, maar helpt ons onze zorg- en dienstverlening te blijven verbeteren.

Wij zullen je verzoek tot uitschrijving verwerken en de eventueel nog ingeplande afspraken annuleren. Zorg ervoor dat eventuele openstaande rekeningen of betalingen afgerond zijn voordat je jezelf uitschrijft bij de tandartspraktijk.

Tot 18 jaar

In Nederland worden de meeste tandheelkundige kosten voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat de kosten van de meeste tandheelkundige behandelingen, zoals controle, het vullen van gaatjes en het trekken van kiezen worden vergoed. Er zijn echter wel uitzonderingen. Zo worden bijvoorbeeld de kosten voor een beugel in sommige gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. In dat geval kan het zijn dat de patiënt een aanvullende tandartsverzekering moet afsluiten om de kosten van de beugel te kunnen dekken.

Het is altijd verstandig om de polisvoorwaarden van de zorgverzekering te controleren voor de exacte vergoedingen en eventuele uitzonderingen met betrekking tot tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar.

Vanaf 18 jaar

Boven de 18 jaar wordt tandheelkundige zorg niet meer standaard vergoed vanuit de basisverzekering. In dit geval is het belangrijk om te controleren of je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Als je een aanvullende verzekering hebt, dan worden de kosten van tandheelkundige behandelingen in veel gevallen (deels) vergoed vanuit deze verzekering. De tandarts is in Nederland verplicht om een begroting op te stellen als de te verwachten kosten van een behandeling hoger zijn dan €250,-. Dit is vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). De tandarts maakt voor jou een begroting en bespreekt het behandelplan. Hierna krijg je de begroting op papier mee of ontvang je deze digitaal in je e-mail. Om precies te weten welke kosten wel of niet vergoed worden vanuit de aanvullende tandartsverzekering, dien je zelf contact met de zorgverzekering op te nemen. Zij kunnen je precies vertellen welk deel je zelf moet betalen, zodat er geen verrassingen ontstaan bij het ontvangen van de factuur. Het is ook mogelijk om bij behandelingen onder de €250,- een begroting te ontvangen. Hier dien je zelf bij de tandarts om te vragen.

Als je geen aanvullende tandartsverzekering hebt, dan zul je de kosten van de tandheelkundige behandelingen zelf moeten betalen. De tarieven voor tandheelkundige behandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn te vinden op de website van de NZa. Klik hier voor de actuele tandheelkundige tarieven. De tarievenlijst geeft een overzicht van de maximale tarieven die tandartsen in rekening mogen brengen voor verschillende behandelingen.

Het is belangrijk om te weten dat een begroting een schatting is van de kosten en dat de werkelijke kosten kunnen afwijken van de begroting. Het is daarom verstandig om altijd goed te overleggen met de tandarts en te vragen om een toelichting als je vragen hebt over de begroting of de behandeling.

Indien je als patiënt bent ingeschreven bij Centrumtandzorg hoef je in principe niet direct aan de receptie te betalen en ontvang je een zogenoemde ‘restnota’ per post of per e-mail na je tandheelkundige bezoek. Centrumtandzorg stuurt de factuur in eerste instantie door naar je verzekeraar. De verzekeraar vergoedt het verzekerde deel en voor het niet verzekerde deel ontvang je een restnota. Je kosten van deze restnota dien je zelf te voldoen. Dit kan gemakkelijk via de toegevoegde betalingslink. In sommige gevallen kan het dus voorkomen dat je geen rekening ontvangt, omdat je verzekeraar de behandeling volledig vergoed.

Indien je niet als patiënt bent ingeschreven bij Centrumtandzorg, of wanneer er andere betalingsafspraken met jou zijn gemaakt, dien je direct na je tandheelkundige bezoek de factuur bij de receptie te voldoen. Het is mogelijk om deze betaling per pin of contant te voldoen met een voorkeur voor pin betaling.

De financiële administratie wordt centraal binnen Centrumtandzorg geregeld. Je kan contact opnemen met onze financiële administratie afdeling via het contactformulier, per e-mail (administratie@centrumtandzorg.nl) of je kan bellen naar 073 – 641 65 65. Kies bij het keuzemenu voor optie 2. De financiële administratie is telefonisch te bereiken op maandag, dinsdag, donderdagen en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur.

De blijvende tanden en kiezen hebben bij doorbraak al hun definitieve vorm en formaat en breken vaak scheef in de kaak door. Ze lijken relatief groot. Dat komt omdat de groeispurt op dat moment nog niet is begonnen. Meestal lost de scheefstand vanzelf op, zodra de kaken gaan groeien. Soms breken de blijvende tanden net achter de melktanden door en ontstaat er een dubbele rij tanden. Dat maakt het schoon houden van de tanden lastig. Ook dit probleem lost zich meestal vanzelf op. In een enkel geval moet de tandarts de melktanden trekken. Het is niet noodzakelijk om hier direct naar te laten kijken. Tijdens de eerst volgende half jaarlijkse controle kan de tandarts beoordelen of we het melkelement zouden moeten trekken. Tijdens de wisselfase zijn melktanden gevoeliger voor tandbederf. Zorg daarom dat de mondgezondheid van je kind optimaal is. Poets minimaal twee keer per dag met een fluoride tandpasta en beperk het aantal eet- en drink momenten tot maximaal zeven keer per dag.